reklamacije@medekoservis.hr   +385 (0)52 573 523

Novosti i obavijesti

Proljetni odvoz glomaznog otpada

Proljetna akcija odvoza glomaznog otpada na području općine Medulin započinje dana 3.4.2017. godine u Banjolama, a završava dana 14.5.2017. u Pješčanoj Uvali.

U naseljima, na već ustaljenim lokacijama koje su se koristile i prošlih godina za odlaganje glomaznog otpada iz kućanstava, biti će raspoređeni otvoreni kontejneri zapremine 5 m³ - „baje“. U „baje“ se odlaže isključivo glomazni otpad koji, temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN broj 94/13), čine otpadni predmeti i tvari propisani Naputkom o glomaznom otpadu ( NN broj 79/15) kako slijedi:

  • kupaonska oprema
  • stvari za djecu
  • podne obloge
  • namještaj
  • kuhinjska oprema
  • vrtna oprema
  • ostalo kao što su rolete, ljestve, vrata, prozori, radijatori i sl.

Strogo je zabranjeno u “baje“ odlagati građevinski materijal (šutu) i zeleni otpad.

Besplatno odlaganje građevinskog otpada u količini do 2 m³/mjesečno omogućeno je građanima u pulskoj Industrijskoj zoni, na lokaciji bivšeg Kamenoloma “Istragradnje” gdje je sa radom započela građevina za prihvat i oporabu inertnog građevinskog otpada “Vidrijan – Tivoli”. Do nje se dolazi direktno makadamskom industrijskom prometnicom Labinskom cestom.

Radno vrijeme građevine je od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, te subotom 8 do 13 sati.

Besplatni odvoz zelenog otpada od uređenja okućnica i rezidbe zelenila u količini do 2 m³/godišnje moguć je mještanima po prethodnoj najavi u Med Eko Servis uz uvjet da se otpad ne iznosi na javnu površinu već da je što bliže izlazu iz okućnice, na mjestu dostupnom kamionu s dizalicom.

Sitno granje, lišće i iglice četinjača, travu od košnje i korove poželjno je kompostirati, a usitnjavanje debljeg granja (za kompostiranje ili malčiranje) sjeckalicom Arborist mještani mogu naručiti od Med Eko Servis-a.

 

Lokacije baja i termini po mjestima (PDF):
MEDULIN
POMER
BANJOLE
PREMANTURA
VINKURAN
PJEŠČANA UVALA

« Povratak na novosti